O‘ZBEK VA TURK SHE’RIYATIDA VATAN KONSEPTINING BADIIY TALQINI (RAUF PARFI VA NOZIM HIKMAT IJODI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va turk she’riyatining ikki yirik vakili Rauf Parfi O‘zturk va Nozim Hikmat ijodida Vatan konseptining badiiy-estetik xususiyatlari, badiiy ifodalanish tamoyillari qiyosiy-tipologik aspektda o‘rganiladi. Tadqiqot davomida Vatan obrazining poetik funksiyasi, milliy tafakkur bilan aloqador jihatlari, ikki shoirning ifoda uslubidagi mushtarak va farqli jihatlari tahlil qilinadi.