XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA TALABALARNI GAPIRISH KO'NIKMALRINI IVOJLANTIRISHNI METODIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘qitish jarayonida talabalarning gapirish ko‘nikmalarini rivojlantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Gapirish kompetensiyasini shakllantirishda kommunikativ yondashuv, interfaol metodlar, juftlik va guruhli ishlash, rol o‘yinlari hamda muammoli vaziyatlardan foydalanishning ahamiyati yoritiladi. Talabalarning  og‘zaki nutq faolligini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish va real muloqot muhitini yaratishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari xorijiy til ta’limida talabalarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish va ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.