TO‘LIQ AVTOMATLASHGAN TIZIMDA TOVUQ GO‘SHTIDAN KOTLET VA NUGGET ISHLAB CHIQARISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada to‘liq avtomatlashtirilgan texnologik tizim asosida tovuq go‘shtidan kotlet va nugget ishlab chiqarish jarayonlari o‘rganilgan. Tadqiqotda parranda go‘shtining texnologik xususiyatlari, yarim tayyor mahsulotlar ishlab chiqarishning zamonaviy usullari hamda avtomatik ishlab chiqarish liniyasining tarkibiy qismlari tahlil qilingan. Ishlab chiqarish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy uskunalar, texnologik parametrlar va mahsulot sifatiga ta’sir etuvchi omillar baholangan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, to‘liq avtomatlashtirilgan tizim mahsulot unumdorligini oshirishi, mehnat xarajatlarini kamaytirishi, sanitariya-gigiyena talablariga rioya etilishini ta’minlashi hamda mahsulotning organoleptik, kimyoviy va mikrobiologik ko‘rsatkichlarini yaxshilashi aniqlangan. Shuningdek, IQF muzlatish, vakuumli qadoqlash va PLC boshqaruv tizimlaridan foydalanish mahsulot sifati va xavfsizligini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi asoslangan.