DENOV TUMANI DAVLAT ARXIVINING SOVET VA MUSTAQILLIK DAVRI TARIXINI O‘RGANISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Denov tumani davlat arxivining Sovet davri (1920–1991 yillar) va O‘zbekiston mustaqilligi davri (1991 yildan hozirgacha) tarixini tadqiq etishdagi o‘rni va ilmiy-amaliy ahamiyatini tahlil qiladi. Arxiv fondlaridagi boshqaruv hujjatlari, shaxsiy tarkib materiallari va alohida qimmatli hujjatlar mahalliy tarix, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlar, qatag‘onlar va rivojlanishni o‘rganish uchun muhim manba hisoblanadi. Tadqiqot 15 ta manbaga asoslanib, arxivning tarixiy rolini yoritadi.