DENOV TUMANI ARXIVI FAOLIYATI VA UNING HUDUD TARIXINI O‘RGANISHDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada Denov tumani arxivi faoliyatining asosiy yo‘nalishlari, unda saqlanayotgan hujjatlarning tarkibi hamda hudud tarixini o‘rganishdagi ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi. Arxiv hujjatlarining tarixiy tadqiqotlar, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni yoritish va fuqarolarning huquqiy manfaatlarini ta’minlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, arxiv ishini modernizatsiya qilish va hujjatlarni raqamlashtirishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqilgan.