SURXONDARYO VILOYATI DAVLAT ARXIVI HUJJATLARINING HUDUD TARIXINI TADQIQ ETISHDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati davlat arxivida saqlanayotgan hujjatlarning tarixiy tadqiqotlardagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Arxiv fondlarining tarkibi, ularda saqlanayotgan tarixiy manbalarning ilmiy qiymati hamda hududning ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy taraqqiyotini o‘rganishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, arxiv ishini raqamlashtirish va zamonaviy texnologiyalarni joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.