BOSHLANG'ICH SINF MATEMATIKA TA'LIMIDA FANLARARO INTEGRATSIYANI AMALGA OSHIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada boshlang'ich sinf matematika ta'limida fanlararo integratsiyani amalga oshirishning pedagogik asoslari, mazmun-mohiyati, didaktik imkoniyatlari va amaliyotga joriy etish yo'llari ko'rib chiqilgan. Tadqiqotda integratsiyalashgan matematika darslarini loyihalashning bosqichlari hamda ona tili, atrofimizdagi olam, tasviriy san'at va informatika fanlari bilan o'zaro bog'liq topshiriqlar tizimi taklif etilgan. Tajriba-sinov natijalari boshlang'ich sinf o'quvchilarining matematik tafakkuri va meta-bilim malakalarini rivojlantirishda fanlararo integratsiyaning samarali ekanligini tasdiqlaydi.