OʻZBEKISTON SHAROITIDA YENGIL AVTOMOBILLAR SHINASINING PROTEKTOR YEYILISH DINAMIKASINI BAHOLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning turli yoʻl va iqlim sharoitlarida foydalanadigan yengil avtomobillar shinasining protektor yeyilish dinamikasi oʻrganilgan. Toshkent, Fargʻona va Qashqadaryo viloyatlarida Lacetti, Matiz va Spark modellaridagi avtomobillarda dala oʻlchovlari olib borildi. Regressiya tahlili orqali ekspluatatsion parametrlar va protektor yeyilish intensivligi oʻrtasidagi muhim korrelyatsiyalar aniqlandi. Natijalar asosida shina xizmat muddatini uzaytirish va yoʻl xavfsizligini oshirishga qaratilgan yangilangan texnik xizmat koʻrsatmalari ishlab chiqildi.