INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA RUHIY HOLAT FE’LLARINING MA’NOSI VA QO‘LLANILISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida ruhiy holatni ifodalovchi fe’llarning semantik xususiyatlari va ularning nutqdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ruhiy holat fe’llari insonning ichki psixologik kechinmalarini ifodalashda muhim lingvistik vosita hisoblanadi. Tadqiqotda ushbu fe’llarning ma’no turlari, grammatik xususiyatlari hamda kommunikativ vazifalari qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek tillaridagi o‘xshash va farqli jihatlar aniqlanadi.