KARTOSHKANING ALTERNARIOZ KASALLIGI VA ULARGA QARSHI KURASH CHORALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy tezisda kartoshka (Solanum tuberosum L.) ekinlarida keng tarqalgan alternarioz kasalligining biologik xususiyatlari, tarqalish omillari, zararlanish belgilari va ularга qarshi samarali kurash choralari ko'rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, alternarioz kasalligi hosildorlikni 20–40% gacha kamaytirishi mumkin. Kasallikka qarshi kurashda agrotexnik, biologik va kimyoviy usullarning birgalikda qo'llanilishi eng yuqori samara berishi aniqlangan.