INGICHKA TOLALI PAXTADA SUV VA MINERAL O‘G‘ITLAR MEYORINING DEFOLIANTLAR BILAN UYG‘UNLIGI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada g‘o‘za  oʻsimligiga suv va mineral o‘g‘itlar meyorining defoliantlar bilan uyg‘unligi o‘rganib chiqilgan. Amaliyotlar Qashqadaryo viloyat Kasbi tumani Mo‘g‘lon  hudidi suvli maydonlarida  oʻtkazilgan va Termiz 14 va Termiz 16 ingichka tolali gʻoʻza navlarida defoliantlarning  suv hamda mineral oziqlantirishda  uyg‘unligi  reja a boʻyicha oʻrganilgan.Bunda, 4- xil variantlardan iborat dala tajribasi mineral oʻgʻitlarning 2-xil me'yori va nisbati hamda 2- sugʻorish rejimi fonida bajarildi.