O‘ZBEKISTONDA EKSPORT QILUVCHI TADBIRKORLIK SUB’EKTLARNING RIVOJLANISH HOLATI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda eksport qiluvchi tadbirkorlik sub’ektlarining rivojlanish holati va hozirgi tendensiyalari tahlil qilingan. Mamlakatda eksport salohiyatini oshirish, tadbirkorlarni qo‘llab-quvvatlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ularning amaliy natijalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, eksport faoliyatini kengaytirish yo‘lidagi mavjud muammolar aniqlanib, milliy mahsulotlarning tashqi bozordagi raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.