INTELLEKT VA KREATIVLIK (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis intellekt va kreativlik o'rtasidagi murakkab munosabatlarni, xususan, uzoq vaqtdan beri muhokama qilinayotgan chegara gipotezasini zamonaviy empirik dalillar asosida tanqidiy tahlil qiladi. Tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, chegara gipotezasi ijodiy salohiyatning ayrim jihatlari uchun o'rinli bo'lishi mumkin bo'lsa-da, ijodiy yutuq uchun intellektning yuqori darajasi doimiy afzallik beradi. Mavjud metodologik nomuvofiqliklar va o'lchovlardagi farqlar ushbu munosabatlarning murakkabligini yanada oshiradi. Tezis ushbu qarama-qarshiliklarni sintez qilib, kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlari va cheklovlarni belgilaydi.