MATEMATIK REBUSLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis ishida matematik rebuslar, ularning mazmuni, turlari hamda ta’lim jarayonidagi didaktik ahamiyati keng yoritilgan. Matematik rebuslarning o‘quvchilarda mantiqiy va ijodiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, rebuslarni yechish jarayonida analiz, sintez, taqqoslash va umumlashtirish kabi tafakkur operatsiyalarini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Matematik rebuslardan foydalanish ta’lim jarayonini qiziqarli tashkil etish, o‘quvchilarning faolligini oshirish hamda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Mazkur mavzu zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida matematika fanini samarali o‘qitishda muhim ahamiyat kasb etadi.