SPORTCHILARNING PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGI VA MUSOBAQA FAOLIYATI NATIJADORLIGI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sportchilarning psixologik tayyorgarligi va musobaqa faoliyati natijadorligi o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy-adabiy tahlil asosida yoritildi. Asosiy e’tibor stressga chidamlilik, motivatsiya va psixologik treninglarning sportchining start oldi holati, diqqat barqarorligi, qaror qabul qilishi hamda musobaqadagi amaliy natijasiga ta’siriga qaratildi. Maqolada sportchi ruhiy holatini baholash mezonlari, musobaqa oldi monitoring kartasi va psixologik treninglar dasturi zamonaviy jadval ko‘rinishida ishlab chiqildi. Taklif etilgan yondashuv murabbiy, sport psixologi va sportchi hamkorligida musobaqaga tayyorgarlik jarayonini boshqarishga xizmat qiladi.