“KONSTITUTSIYA-ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI” (Ustozlar uchun, 2026)
Konstitutsiya o‘zining yangilangan ko‘rinishida O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirishning yangi strategiyasini amalga oshirishning siyosiy-huquqiy asoslariga hissa qo‘shishda, davlat va jamiyat taraqqiyotining ustuvor yo‘nalishlarini belgilab berishda hal qiluvchi o‘rin tutadi. Qolaversa, yangi tahrirdagi Konstitutsiya O‘zbekiston uchun hayotiy masala bo‘lib, adolatli jamiyatni shakllantirish, milliy, madaniy va ijtimoiy taraqqiyotimizning keyingi bosqichlarini belgilashda muhim qadam bo‘lib xizmat qilmoqda. Ushbu maqolada yangi konstitutsiyaning fuqorolarimiz hayotidagi ahamiyati haqida to'xtalib o'tamiz.