BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA SINERGISTIK YONDASHUVNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur matnda O‘zbekiston ta’lim tizimidagi zamonaviy islohotlar kontekstida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada an’anaviy ta’limning cheklovlari va XXI asr talablariga javob beruvchi sinergistik yondashuvning afzalliklari tahlil qilingan. L.S.Vygotskiy, J.Piaget va V.A.Krutetskiy kabi olimlarning nazariyalari hamda zamonaviy tadqiqotchilarning (Masharipova, Qodirov) tajribalariga tayanib, o‘quvchini o‘z-o‘zini rivojlantiruvchi faol subyekt sifatida shakllantirish metodologiyasi ko‘rsatib o‘tilgan. Sinergetik tamoyillarning (hamkorlik, o‘z-o‘zini tashkil qilish, integratsiya) ijodiy tafakkur darajasini oshirishdagi samaradorligi dalillangan.