BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA SINERGISTIK YONDASHUVNING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish jarayonida sinergistik yondashuvning o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Sinergistik yondashuv ta’lim jarayonini murakkab, o‘zaro bog‘liq va o‘zini-o‘zi tashkil etuvchi tizim sifatida talqin qiladi hamda o‘quvchi shaxsining intellektual, emotsional va ijtimoiy rivojlanishini yaxlit holda ko‘rib chiqadi. Tadqiqotda ijodkorlikni shakllantirishda fanlararo integratsiya, hamkorlikda o‘qitish, muammoli vaziyatlar yaratish, interfaol metodlar va refleksiya jarayonlarining o‘zaro uyg‘unligi muhim omil ekani asoslab beriladi. Tajriba-sinov ishlari natijalari sinergistik yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirish, ichki motivatsiyasini kuchaytirish va shaxsiy rivojlanish dinamikasini ta’minlashini ko‘rsatadi.