BOLALARDA SUT TISHLARI KARIESINING OLDINI OLISH (Ustozlar uchun, 2026)
So‘nggi yillarda yosh bolalar o‘rtasida "shisha kariesi" (butilka kariesi) va agressiv kechuvchi tish chirishi keskin ko‘paygan. Sut tishlarining emali (tishning tashqi qavati) doimiy tishlarga qaraganda ancha yupqa va yumshoq bo‘lgani uchun karies juda tez rivojlanadi va asoratlarga sabab bo‘ladi.