STOMATOLOGIYA SOHASIDA SHAXSIY GIGIYENA VA INFEKSION NAZORATNING XALQARO STANDARTLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Stomatologiya amaliyotida shaxsiy gigiyena qoidalariga rioya qilish — tibbiyot xodimlari va bemorlarni o‘zaro infeksiya yuqishidan (kross-infeksiyadan) himoya qilishning eng birlamchi va samarali bosqichidir. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) va Xalqaro stomatologlar federatsiyasi (FDI) standartlari asosida ishlab chiqilgan shaxsiy gigiyena qoidalari klinikada epidemiologik xavfsizlik poydevorini tashkil etadi.