SHAR VA SFERA (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada shar va sfera tushunchalari, ularning geometrik xossalari, asosiy formulalari hamda amaliy qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Shuningdek, shar va sferaning o‘zaro farqlari, yuzasi va hajmini hisoblash usullari tahlil qilingan. Geometriyaning ushbu muhim jismlari matematika, fizika, astronomiya va muhandislik fanlarida keng qo‘llanilishi bilan ahamiyatlidir.