ABDULLA ORIPOV IJODINING YOSHLAR TARBIYASIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy adabiyotining ulkan siymosi, xalq shoiri Abdulla Oripov ijodining yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati keng yoritiladi. Shoirning asarlari orqali yoshlarda Vatanga, xalqga muhabbat, ma’naviyat, ezgulik, halollik va adolat tuyg‘ularini shakllantirish, milliy g‘urur va komil inson sifatlarini tarbiyalash masalalari tahlil qilinadi. Maqolada Oripov ijodining teran g‘oyalari, badiiy ifodasi, odob-axloq va hayotga to‘g‘ri qarashlarga undovchi she’riy satrlarining ham bugungi, ham kelajak yoshlarga tarbiyaviy ta’siri haqida so‘z yuritiladi.