“LOLAZOR” ASARINING GʻOYAVIY-BADIIY TAHLILI. (Ustozlar uchun, 2026)
Murod Muhammad Doʻst qalamiga mansub ushbu asarda oʻz davrining tipik muommolari va insonlari kitobxonga oʻziga xos tarzda ochib berilgan boʻlib, roman bevosita “Turgʻunlik davri”ga koʻzgu tutadi. Asarda talqin qilingan Tuzum inqirozi, qahramonlar tabiati va qismati, asar ruhiyati va personajlari oʻrtasidagi konflikt-ziddiyat sizni turli keskin burilishlarga, ogʻir oʻy-xayollarga, chuqur tafakkur qilishga va oʻzgacha hissiyotlarni tuyishga undashi aniq... Quyidagi kontekstual tahlil natijasida esa romandagi obrazlar tizimi, muallif gʻoyasi va asarning jamiyat hayotini aks ettirishdagi badiiy va gʻoyaviy ahamiyati imkon qadar ochib beriladi.