SUN’IY INTELLEKTNING TA’LIMDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim sohasidagi o‘rni, afzalliklari va muammolari tahlil qilingan. SI asosidagi o‘qitish tizimlari, moslashtirilgan ta’lim yondashuvlari, intellektual test tizimlari hamda masofaviy ta’lim imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Shu bilan birga, SI’ni ta’lim jarayoniga joriy etishda yuzaga keladigan cheklovlar, texnik infratuzilma muammolari, o‘qituvchilar malakasi hamda axloqiy-ijtimoiy xavf-xatarlar haqida ham so‘z yuritilgan. Maqola SI orqali ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlarini ochib berish bilan birga, xalqaro tajriba asosida taklif va tavsiyalarni ham ilgari suradi.