BOSHLANG‘ICH SINFLARDA O‘QUVCHILARNING SO‘Z BOYLIGINI OSHIRISHDA O‘YIN TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining so‘z boyligini oshirishda o‘yin texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalarining pedagogik mohiyati, didaktik imkoniyatlari hamda o‘quvchilarning nutqiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, didaktik o‘yinlar, so‘z o‘yinlari, rolli o‘yinlar va interfaol metodlarning lug‘at boyligini rivojlantirishdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. O‘yin texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning darsga qiziqishini oshirishi, mustaqil fikrlashini rivojlantirishi va kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishga xizmat qilishi aniqlangan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘yin texnologiyalaridan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga asos bo‘lib xizmat qiladi.