ISLOM MANBALARI: QUR'ON, HADISLAR, TASAVVUFDA TARBIYA G'OYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Islom dinining asosiy sharʼiy manbalari — «adillai arbaʼa» deb nomlanuvchi toʻrt manba: Kitob (Qurʼoni karim), Sunnat (Payg'ambarimizning hadislari), Qiyos va Ijmoʼ — tarixiy, huquqiy va ilmiy nuqtai nazardan keng koʻlamda tahlil etiladi. Maqolada mazkur manbalarning shakllanish tarixi, oʻzaro munosabati, sharʼiy hukmlardagi oʻrni va zamonaviy islom fiqhiga taʼsiri ilmiy adabiyotlar asosida oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, sharʼiy manbalar bir-birini toʻldiruvchi, izchil va mantiqan bogʻliq bir tizimni tashkil etadi.