TA’LIM JARAYONIDA FANNI HAYOT BILAN BOG‘LASH ORQALI TAHLIL QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida fanlarni hayot bilan bog‘lab o‘qitishning ahamiyati hamda uning talabalarda tahlil qilish qobiliyatini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. O‘quv materiallarini real hayotiy vaziyatlar bilan uyg‘unlashtirish orqali talabalarning mustaqil fikrlashi, muammolarni tahlil qilishi va samarali yechimlar topish ko‘nikmalarini shakllantirish mumkinligi asoslab berilgan. Shuningdek, interfaol metodlar va amaliy topshiriqlarning tahliliy tafakkurni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.