BOLALARDA UCHRAYDIGAN SURUNKALI TANZILIT VA SURUNKALI BRONXIT KASALLIKLARIDA TIBBIY REABLITATSIYA. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda eng ko'p uchraydigan nafas yo'llari kasalliklari — surunkali tonzillit va surunkali bronxitning tibbiy reabilitatsiyasi masalalari yoritilgan. Reabilitatsiya chora-tadbirlarining maqsadi kasallikning qaytalanishini oldini olish, immunitetni mustahkamlash va bolaning umumiy sog'lomlashishiga erishishdir. Maqolada fizioterapiya, nafas gimnastikasi va sanator-kurort davolashning samaradorligi tahlil qilinadi.