TEXNIKUMLARDA KASBIY FANLARNI O’QITISHDA FIZIKA FANINING AHAMIYATI VA INTEGRATSIYASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada texnikumlarda zamonaviy kadrlar tayyorlash tizimida fizika fanining o’rni va uning kasbiy fanlar bilan integratsiyalashuvi masalalari tadqiq etiladi. Texnik ta'limda talabalarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, ishlab chiqarish jarayonlarining fundamental asoslarini tushunish va amaliy ko'nikmalarni shakllantirishda fizika qonuniyatlarining ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada fanlararo aloqadorlikni kuchaytirish orqali ta'lim sifatini oshirish bo'yicha tavsiyalar keltirilgan.