BIRINCHI TARTIBLI DIFFERENSIAL TENGLAMALAR TATBIQLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada birinchi tartibli differensial tenglamalarning nazariy asoslari, ularni yechish usullari hamda amaliy tatbiqlari yoritilgan. Differensial tenglamalar matematikaning muhim bo‘limlaridan biri bo‘lib, tabiiy fanlar, texnika, iqtisodiyot va boshqa sohalarda yuz beradigan jarayonlarni matematik modellashtirishda keng qo‘llaniladi. Maqolada ajraluvchi o‘zgaruvchili differensial tenglamalar, ularning yechimlari va real hayotdagi qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Shuningdek, differensial tenglamalarning ilmiy-texnik taraqqiyotdagi ahamiyati va zamonaviy fan rivojidagi o‘rni tahlil qilingan.