СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТИДА ЖОЙЛАШГАН МАСЖИД ВА МАДРАСАЛАР (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада Сурхондарё вилояти ҳудудида жойлашган тарихий масжид ва мадрасаларнинг шаклланиш тарихи, меъморий хусусиятлари ҳамда уларнинг халқ маънавий ҳаётидаги ўрни таҳлил қилинган. Шунингдек, вилоятдаги Султон Саодат мажмуаси, Ҳаким ат-Термизий зиёратгоҳи ва бошқа диний-маърифий масканларнинг маданий мерос сифатидаги аҳамияти ёритилган.