SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISH ORQALI INGLIZ TILI YOZUV KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalarining ingliz tili yozuv ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ChatGPT kabi sun’iy intellekt platformalarining o‘quvchilarning grammatik savodxonligi, lug‘at boyligi va matn yaratish kompetensiyasiga ta’siri o‘rganildi. Olingan natijalar sun’iy intellekt vositalaridan oqilona foydalanish yozma nutq sifatini yaxshilashga xizmat qilishini ko‘rsatdi. Shuningdek, ushbu texnologiyalardan foydalanishda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi.