SIFATLI TA'LIM VA ILM FAN (Ustozlar uchun, 2026)
Abu Ali ibn Sino - "Shayx ur-rais",  ya'ni "Olimlar boshlig'i", "Tabiblar podshohi" nomlariga sazovor bo'lgan olim. Uning tarjimai holidan quyidagi fikrga kòzim tushib qoldi va shartta buni òzimga eslatma qilib oldim. "Agar biror masaladan boshim qotib, qiyosda oʻrtacha ta'rifni topa olmasam, jome' masjidiga borardim va namoz o'qib, Yaratguvchiga yolborardim, natijada qorong'u narsalar menga oydinlashar, mushkullar osonlashar edi."