ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIDA MILLIY XARAKTER VA QADRIYATLAR TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotida milliy xarakter va qadriyatlarning aks etishi, adabiy obrazlarda xalq ruhi va madaniyatining qanday talqin etilishi tahlil qilinadi. Yangi davr ijodkorlari asarlarida milliy o‘zlik, qadriyatlar, urfodatlar va zamonaviylik uyg‘unligi, individual va ijtimoiy ongning shakllanishi, tarix va bugunning tutashuvi yoritiladi. Maqolada zamonaviy proza va poeziya namunalarida milliy ruhning turli komponentlari namoyon bo‘lishi, qadriyatlarning yuksak badiiy ifoda orqali yaqqol ko‘rinishi, o‘zbek adaboti poetikasidagi yangi izlanishlar haqida so‘z boradi.