PRINSIP – TUTUM, MAHKAM TUTGUM; TAMOYIL – OG‘ISHGA MOYIL (O‘zbek nutqida tamoyil so‘zining noto‘g‘ri qo‘llanishi xususida) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada so‘z ustalarining so‘z qo‘llash mahorati, leksik o‘zlashmalarning to‘g‘ri yozuvi va talaffuzi, so‘zlarning semantik tuzilishi ko‘p aspektli kompleks tahlil qilinib, so‘zning leksik-semantik ma’nosi uni o‘rab turgan leksik qurshov va kontekst semantikasiga ham bog‘liqligi asoslandi. Ўзбек нутқида русча тенденция сўзининг маъносини англатиб келган арабча тамойил сўзини принцип ўрнида қўллаш илмий асосга эга эмаслиги аниқ далил, исбот фактлар билан очиб берилган.