QORAQALPOQ XALQINING NOMODDIY MADANIY MEROSI: TARIXIYLIK VA ZAMONAVIY TA’LIMDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalqining asrlar davomida shakllangan boy va betakror nomoddiy madaniy merosi, uning falsafiy-tarixiy ildizlari hamda bugungi kun yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan keng qamrovli tahlil qilinadi. Maqolada xalq og‘zaki ijodi eposlari, jirovchilik san’ati, moddiy-amaliy hunarmandchilik an’analarini umumiy o‘rta va o‘rta maxsus ta’lim tizimiga samarali integratsiya qilish, dars jarayonlarida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish metodikasi yoritib berilgan.