INSON HUQUQLARINI HIMOYA QILISHDA SUDLARNING ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada inson huquq va erkinliklarini himoya qilishda sudlarning o‘rni, odil sudlovni ta’minlashdagi huquqiy mexanizmlar hamda sud hokimiyatining mustaqilligi ilmiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Inson huquqlarini himoya qilishning konstitutsiyaviy asoslari, sudlarning buzilgan huquqlarni tiklashdagi vakolatlari, xalqaro huquq normalarining sud amaliyotidagi ahamiyati hamda sud-huquq islohotlarining inson manfaatlarini ta’minlashdagi roli keng yoritilgan. Shuningdek, sud tizimida ochiqlik, shaffoflik va raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali fuqarolarning odil sudlovga bo‘lgan ishonchini mustahkamlash masalalari tahlil etilgan.