O‘ZBEK TILI LEKISIKASIDA OMONIMLAR VA SINONIMLAR SEMASOLOGIYASINING XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ,asosan, o‘zbek tili leksikasidagi omonim va sinonimlarning semasologiyasi haqida muhim ilmiy-nazariy qarashlar olib boriladi. Shuningdek,  Omonimlar va sinonimlarning kelib chiqishi, ularning turlari, o‘ziga xos xususiyatlari,  stilistik (Uslubiy) va amaliy jihatining muhim ahamiyati,  bundan tashqari, o‘zbek tilshunos olim-u mutaxassislarining ilmiy tadqiqotchilik ishlari hamda o‘zbek tili leksikasidagi omonim va sinonimlarning semasologiyasi haqidagi ilmiy qarashlari borasida muhim ilmiy ma’lumotlar berib borilganini ko‘rib o‘tamiz.