PEDAGOGIK JARAYONNING SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INTERFAOL METODLAR ROLI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda interfaol metodlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Interfaol metodlarning mohiyati, turlari, ularning o‘quvchi shaxsini rivojlantirishdagi pedagogik ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchining interfaol metodlardan foydalanish jarayonidagi roli va metodik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Maqolada pedagogik jarayonni faollashtirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va ijodiy faoliyatini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.