MOLIYAVIY LIZING HISOBI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada moliyaviy lizingning iqtisodiy mohiyati, uning buxgalteriya hisobida aks ettirilishi, lizing operatsiyalarining huquqiy va moliyaviy jihatlari, shuningdek xalqaro va milliy standartlar asosida yuritiladigan hisobot tizimi keng yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida moliyaviy lizing bozorining rivojlanish tendensiyalari, amaldagi qonunchilik me’yorlari va ularning buxgalteriya amaliyotiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada lizing operatsiyalarining buxgalteriya yozuvlari, amortizatsiya hisoblash, foiz to‘lovlarini aks ettirish hamda soliq hisobotidagi o‘ziga xos jihatlar amaliy misollar asosida ko‘rsatib berilgan.