SANOAT OQAVA SUVLARINI TOZALASH VA SORBENTLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “AISHA” sochiq ishlab chiqarish fabrikasining sanoat oqava suvlarini tozalash masalasi o‘rganilgan. Suvdagi bo‘yoq, sirt faol moddalar va og‘ir metall ionlarini yo‘qotish uchun bentonit va faollashtirilgan uglerod asosidagi sorbsiya texnologiyasi taklif etilgan. Natijalar bu usulning ekologik xavfsiz va iqtisodiy jihatdan samarali ekanini ko‘rsatadi.