QIMMATLI QOG‘OZLAR BOZORIDAGI NARX O‘ZGARISHLARINI VAQT BO‘YICHA PROGNOZLASH (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya Maqolada O‘zbekiston fond bozorida qimmatli qog‘ozlar narxining o‘zgarish tendensiyasi va ularni vaqt qatori modellaridan foydalangan holda prognozlash masalalari tahlil qilindi. Tadqiqotda 2022–2024-yillar oralig‘idagi “Toshkent” Respublika fond birjasida joylashtirilgan ayrim aksiyalar narx dinamikasi o‘rganildi. ARIMA modeli asosida qisqa muddatli prognoz tuzilib, natijalar iqtisodiy talqin qilindi.