BIR “LIKE” BILAN SIYOSATNI O‘ZGARTIRISH MUMKINMI? CAN A SINGLE “LIKE” CHANGE POLITICS? (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya (Abstract):Ushbu maqolada yoshlarning siyosiy jarayonlarda ishtiroki, raqamli platformalar orqali faolligi hamda “clicktivism” fenomeni tahlil qilinadi. Internet, xususan, ijtimoiy tarmoqlarning siyosiy ongga ta’siri, “digital activism” va “real activism” o‘rtasidagi farqlar tahliliy yondashuv asosida yoritiladi. Maqola global tendensiyalarni inobatga olgan holda, O‘zbekiston yoshlari misolida siyosiy madaniyat va mas’uliyatning yangi ko‘rinishlarini ochib beradi.