BUXGALTERIYA HISOBINING PREDMETI VA OBYEKTLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada buxgalteriya hisobining predmeti, ya’ni hisob jarayonida qamrab olinadigan iqtisodiy hodisalar va obyektlar, shuningdek uning iqtisodiy faoliyatdagi ahamiyati yoritiladi. Buxgalteriya hisobining bosh maqsadi — korxonada sodir bo‘ladigan xo‘jalik amaliyotlarini muntazam ravishda qayd qilish, ularni tegishli hujjatlar asosida rasmiylashtirish, tartibga solish va yakuniy ma’lumotlarni boshqaruv qarorlarini qabul qilish uchun tayyor holda taqdim etishdir.