KARVONSAROYLAR—TARIX VA TURIZM KOʻPRIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada karvonsaroylarning tarixiy ahamiyati va ularning bugungi turizm sohasidagi oʻrni tahlil qilingan. Oʻzbekiston hududidagi Raboti Malik, Karmana, Sayrob kabi karvonsaroylarning iqtisodiy va madaniy hayotdagi oʻrni haqida maʼlumot berilgan. Maqolada karvonsaroylarni restavratsiya qilish va ularni zamonaviy mehmonxona konsepsiyasi bilan uyg‘unlashtirish orqali tarixiy merosni asrash, turizmni rivojlantirish va mahalliy iqtisodiyotga hissa qo‘shish imkoniyatlari asoslab berilgan. Ushbu tadqiqot natijalari karvonsaroylarning O‘zbekiston turizmida kuchli “brend”ga aylanishi mumkinligini ko‘rsatadi.