BOLA TARBIYASIDA PSIXOLOGIYANING O’RNI (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada bola tarbiyasida psixologiyaning o‘rni juda muhimligi tahlil qilinib, har bir bola o‘ziga xos xarakter va ruhiy holatga ega ekanligi o’rganib chiqildi. Psixologiya yordamida ota-onalar va pedagoglar bolaning hissiy holatini to‘g‘ri anglab, unga mos tarbiya usullarini tanlay oladilar. Bu jarayon bolada ijobiy fazilatlar, o‘ziga ishonch va mustaqil fikrlashni shakllantiradi. Shuningdek, psixologik yondashuv bolaning ijtimoiy moslashuvini osonlashtirib, kelajakdagi muvaffaqiyatiga zamin yaratadi.