RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA SANOAT TEXNOLOGIK JARAYONLARINI INTELLEKTUAL BOSHQARISH VA OPTIMALLASHTIRISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt (AI), raqamli egizak (Digital Twin) va IoT (Internet of Things) tizimlari asosida sanoat texnologik jarayonlarini avtomatlashtirishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — texnologik jarayonlarni intellektual boshqarish va optimallashtirish imkonini beruvchi raqamli tizim modelini ishlab chiqishdir.