SUN’IY INTELLEKT VA NEYRON TARMOQLAR ASOSIDA KIMYO VA ENERGETIKA SANOATIDA TEXNOLOGIK JARAYONLARNI PROGNOZLASH VA AVTOMATIK BOSHQARISH TIZIMINI YARATISH (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kimyo va energetika sanoati texnologik jarayonlarini boshqarishda sun’iy intellekt (AI) va neyron tarmoqlar texnologiyalaridan foydalanishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi – texnologik parametrlarni real vaqt rejimida tahlil qilish, bashoratlash va avtomatik boshqarish imkoniyatiga ega intellektual tizimni ishlab chiqishdan iborat.