JINS GENETIKASI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Jins genetikasi:Erkak va urgʻochi organizmlarning  jinslarini  farq qiluvchi irsiy birligni urganuvchi boʻlim hisoblanadi.Jins genetikasida X va Y xromosomalarga birikkan genlar da joylashgan belgilar  va ular bilan bogʻliq holda vujudga keladigan kasalliklarni oʻrganamiz.X va Y xromosomaga birikadigan kasalliklar farqlanadi,  xromosomalar autosoma va jinsiy xromosomaga farqlanadi.Xromosomalardagi nukleotidlarga turli omillar taʼsiri natijasida mutatsiya sodir buladi.Natijada irsiy axborot oʻzgaradi.