ODAM GENETIKASINING OʻRGANISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada odam genetikasining oʻrganish usullari, ularning ilmiy asoslari va zamonaviy texnologik yutuqlari keng yoritilgan. Genealogik, egizaklar, sitogenetik, biokimyoviy va molekulyar-genetik usullar haqida batafsil maʼlumot berilgan. Shuningdek, DNK sekvenirlash, polimeraz zanjir reaksiyasi (PZR), CRISPR-Cas9 texnologiyasi kabi soʻnggi yillardagi innovatsion usullar misolida inson genomi tadqiqotlarining yangi bosqichga koʻtarilgani taʼkidlangan. Maqolada bioinformatika va genom tahlilining ahamiyati, gen terapiyasi hamda prenatal diagnostika kabi yoʻnalishlar rivoji haqida soʻnggi ilmiy yangiliklar keltirilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, zamonaviy genetik usullar inson irsiy kasalliklarini aniqlash, oldini olish va individual davolash imkoniyatlarini kengaytiradi.